Om Lekparksguiden.se 1.7.0-SNAPSHOT

Lekparksguiden.se är tänkt att fungera som konsumentupplysning till alla som har behov av att veta något om lekparker. Enligt uppgifter ska det finnas omkring 50 000 lekparker i Sverige. Vårt mål är naturligtvis att kunna visa så många som möjligt här. Vi hoppas att du vill hjälpa till genom att inventera de lekparker som finns där just du bor.

Här finns också länkar med anknytning till lekparker, bland annat en del artiklar från olika delar av landet. Du kan även läsa om de lagar och regler som gäller för både lekparker och lekutrustning.

Idén till lekparksguiden föddes ur min egen familjs behov. Det är framför allt två situationer som gjort att vi har skapat den här webbplatsen.

Hösten 2007 var jag pappaledig med sonen Elias som då var 1,5 år. För att ha något att göra umgicks jag med andra föräldralediga och försökte hitta på olika aktiviteter. För att komma ut och njuta av det sköna vädret var det naturligt att besöka lekparker. Men när vi för tolfte gången varit i samma lekpark kände vi ett behov av variation. Vi försökte att ta olika vägar när vi var ute och promenerade för att på så sätt hitta andra, för oss nya och roliga, lekparker. Men hittade vi verkligen alla och var lekredskapen anpassade för barnens ålder?

Sommaren 2008 satt vi i bilen på väg till kusinerna 60 mil bort, vilket för en två-åring med spring i benen är en oändligt lång resa. Oavsett hur många böcker vi läste, skivor vi spelade och sånger vi sjöng så behövde han ut och röra på sig då och då. Nu fick vi stanna på måfå lite här och var och springa lite i en park eller på en skogsväg. Tänk om vi redan innan avfärden kunnat söka efter bra och stora lekparker längs vår resväg!

Grunden till Lekparksguiden var därmed lagd. Våren 2009 påbörjades arbetet med projektet som då gick under arbetsnamnet Hink och spade. Programmeringen har gjorts av Dennis Lundberg och designen är framtagen av Fredrik Kron. Vill du kontakta någon av dem kan du skicka e-post till info@lekparksguiden.se. Lanseringen av Lekparksguiden.se version 1.0 i augusti 2009 är en viktig milstolpe och ett första steg i vår utveckling av denna tjänst.

Vi hoppas att du som besöker den här webbplatsen har nytta av innehållet och hör av dig till oss med förslag på förbättringar eller synpunkter på sådant som inte fungerar så bra.

Henrik Kroon
Lekparksguiden.se